Verslag van Bevrijdingsvuur

Op maandagavond 4 mei 2015 was het dan eindelijk zover! Met twee busjes en 18 personen die mee deden aan de estafetteloop stonden klaar op de parkeerplaats aan de Waardsedijk. Daar kregen van Peter Heemskerk van het 4/5 mei comité een bevrijdingsspeldje in ontvangst.

Om 21.15 uur vertrokken we richting Wageningen en werden uitgezwaaid door de lopers die training hadden gehad op de maandagavond.
Rond de klok van 22.30 uur kwamen we aan in Wageningen en werden netjes door verkeersregelaars begeleid naar onze parkeerplekken. Daarna moesten we ons melden in de tent even verderop. Waarna we door konden lopen naar het 5 mei plein waar het wachten was op de aankomst van het bevrijdingsvuur. Dit is door mensen uit Wageningen op de fiets vanuit Normandië opgehaald.
Rond de klok van 00.00 werd het bevrijdingsvuur ontstoken door de burgemeester en daarna klonk een groot applaus door de meer dan 5000 lopers. Het Wilhelmus werd gezongen en de Provincie Zeeland mocht als eerste het vuur in ontvangst nemen.
Doordat het zo regende hadden wij als loopgroep bedacht om te proberen of wij eerder door de fuik heen konden en ja hoor dat ging als een leien dakje. Daarom konden om 01.25 al starten!
Door de regen heen (ging soms best hard) manoeuvreerde wij er ons door heen. Om een uurtje of 14.30 uur werd het gelukkig droog. Nadat de fietsster van busje één in Wijk Bij Duurstede een ietsie pietsie was verdwaald (dat kan gebeuren in het donker). Met genoeg eten en drinken voor onderweg gesponsord door de Emté uit Oudewater ging de tocht verder.
Om 08.00 uur waren we in Blokland waar de tomaten- en groentesoep op ons stonden te wachten. Heerlijk was dat! Om 09.15 uur gingen we weer verder richting de Waardsedijk in Oudewater.
Piet mocht het bevrijdingsvuur dragen onder begeleiding van alle hardlopers die mee hadden gelopen en gefietst. We werden opgewacht door een hele boel mensen inclusief de Burgemeester. Dat was voor vele van ons een emotioneel moment. Na een toespraak van de Burgemeester overhandigde Piet van Vuuren het vuur aan de Burgemeester waarna deze werd ontstoken.
Daarna hebben wij met zijn allen nog een biertje gepakt op de Markt van Oudewater.

Het was een zeer geslaagd evenement!!!

Voor meer foto’s klik HIER

Bevrijdingsvuurlopers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.