Verslag van de Voorjaarswandeling op 7 maart 2015

Om half negen verzamelen op het parkeerterrein naast het Stadskantoor betekent lekker wandelen met de Nordic Walkers van Logo. De uitnodiging met de prachtige natuurfoto maakte dat een grote groep enthousiastelingen zich hebben aangemeld voor deze voorjaarsactiviteit.

De Loetbosroute, een wandeling van ongeveer 10 km lang in de mooie Krimpenerwaard.
Door de organisatie verdeelt in twee gedeelten van ongeveer 5 kilometer
Na de gebruikelijke “warming up” liepen we een mooi rondje over in hoofdzaak verharde wegen. Langs oude boerderijen en mooie knusse huizen en tussen de landerijen door. Een ruim open gebied, waar je volop vogels kon zien.

Een kopje koffie smaakt best na die 5 kilometer. Het werd geserveerd in het restaurant bij één van de vele parkeerplaatsen van het Loetbos. Het 2e rondje ging meer over onverharde, maar zeer goed begaanbare wegen. Meer door het bos zelf. Het was een heerlijke wandeling, die door 34 personen, leden en niet-leden, met veel plezier werd gelopen. Een extra cadeautje was natuurlijk het mooie droge weer met af en toe een zonnetje.
Rond twaalf uur hebben we alle spieren nog even opgerekt en waren we wel toe aan de heerlijke soep met een zeer goed belegd broodje
Een luid applaus klonk voor de organisatie van deze mooie wandeling.

Wat en waar is het Loetbos?
Het Loetbos is een bos in de Krimpenerwaard in Zuid-Holland van ongeveer 170 hectare groot, dat zich uitstrekt over een lengte van tien kilometer langs het veenriviertje de Loet, waar het bos zijn naam aan te danken heeft.
Het ligt tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht in en is een door de mens gemaakt natuur- en recreatiegebied. Het is een trekpleister voor natuurliefhebbers.
foto’s