verslag van de zonnige herfstwandeling van 1 november 2014

Als het bestuur voor de herfstwandeling de datum 1 november prikt, hoop je dat het droog zal zijn, want op kou kun je je kleden.
Maar wanneer dan ’s morgens als de wekker gaat om op tijd in Oudewater op het verzamelpunt te zijn, de zon al schijnt, dan zeg je al dat we boffen. Maar wie verwacht een temperatuur tussen de 15 en de 20 graden. Het blijkt dan ook achteraf de warmste dag van november sinds er wordt gemeten, te zijn.
En op deze bijzondere dag lopen we met 27 deelnemers de Cabauwse Jacobsroute. Leden en niet leden, met en zonder stokken.
Langs de Franse kade in de Vlist worden de auto’s geparkeerd. We lopen in de richting van Polsbroek en al snel gaan we een pittoreske groene kade op en wandelen onder andere over het Kerkepad in de richting van Cabauw, waar bij Het Witte Paard de koffie klaar staat. We hebben de grootste helft erop zitten wordt gezegd. Langs de Jacobskerk in Cabauw in de richting van Schoonhoven en dan de Bonrepas in. Allemaal mooie buurtschappen en een genot om door te wandelen.
Rond het middaguur kwamen we weer bij de auto’s. Deze stonden heel dichtbij Café De Vlist waar we in het zonnetje van een uitstekende lunch konden genieten. En om half twee in de middag waren we weer terug in Oudewater.
Het was een gezellige en goed georganiseerde activiteit van de Nordic Walking groep van Logo.

Hartelijk dank aan hen die het verzorgden.
foto’s

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.