verslag van Herfstwandeling in het Amsterdamse Bos – 5 november 2016.

Herfstwandeling in het Amsterdamse Bos – 5 november 2016.

Om half negen verzamelen 24 dames en heren zich om te gaan wandelen in het Amsterdamse Bos. Met 6 auto’s gingen we op weg. Eerst zonnig, toen kwamen we in de dikke mist, maar die was al weer snel weg. Hoe dichter we bij Amsterdam in de buurt kwamen hoe mooier het weer en ook de lucht was.

Na een korte warming-up van Joke op pad. De herfstkleuren lieten zich prachtig zien als de zon er weer even doorkwam, maar soms was er ook een spatje regen.
Vijf kilometer en al veel mooie paden verder is er koffie op Geitenboerderij Ridammerhoeve. Iets wat je nu niet direct zou verwachten in het Amsterdamse Bos. Behalve koffiedrinken kon je er ook kaas en vele andere artikelen kopen en de boerderij bezichtigen. Er liep van alles rond. Beslist een kijk waard.
Nog vijf kilometer voor de boeg door het schitterende aangelegde park met de vele waterpartijen en dus bruggen en mooie paden en lanen. De vliegtuigen lieten zich ook duidelijk zien, ze raakten bijna de toppen van de bomen om te landen op het naastgelegen Schiphol.
En al pratende en genietend van de mooie omgeving ben je al weer snel terug bij de parkeerplaats. Maar eerst werden we nog getrakteerd op een hele mooie regenboog.
Die stond er niet voor niets, want we waren nauwelijks binnen en toen begon het echt te regenen. We werden ontvangen in een zaaltje van Grand Café de Bosbaan met uitzicht op de beroemde “Bosbaan” van de roeiwedstrijden. Ook die ligt in het Amsterdamse Bos. We genieten daar van een heerlijk broodje en een drankje en vervolgens rijden we weer naar huis. Rond twee uur weer terug in Oudewater met een heerlijk voldaan gevoel.

Bep en Gerda de Wit en het bestuur, bedankt voor de mooie wandeling en de perfecte organisatie daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.